Om du ska installera grön teknik kan du få skattereduktion för kostnaden för arbete och material. Det gäller installationer som påbörjas och betalas från och med 1 januari 2021. Det fungerar på liknande sätt som med rot och rut, men är en egen skattereduktion. Du får avdraget direkt på fakturan från oss.

Skattereduktionen ska ersätta det statliga bidrag som privatpersoner kunnat ansöka om i samband med installation av solceller, installation för lagring av egenproducerad elenergi och installation av laddningspunkt till elfordon.

Skattereduktionen för grön teknik är högst 50 000 kr per person och år. Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du har gjort.

Skattereduktion för grön teknik ges för:
1. Installation av nätanslutet solcellssystem. Skattereduktion ges med 15 procent av kostnaden för arbete och material.
2. Installation av system för lagring av egenproducerad elenergi. Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material.
3. Installation av laddningspunkt till elfordon. Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material.

En av de starkast växande produkterna på marknaden är ett trådlöst system för din belysning som det svenska företaget Plejd utvecklat, i grund och botten kan man säga att det är en dimmer, men så mycket mer än en vanlig dimmer. Med Plejd kan du enkelt strya din belysning i hemmet med en app i din smarttelefon. Plejd kan även sköta din belysning utan att du själv behöver röra ett finger – detta är helt klart en produkt som i framtiden kommer att finnas i väldigt många hem.

Förenklar vardagen

Är du trött på att springa runt i hemmet och stänga av alla lampor, i alla fönster? Då är Plejd den perfekta lösningen för dig. Med ett knapptryck kan du enkelt stänga av enskilda lampor, sänka eller höja ljusstyrkan med hjälp av dimmerfunktionen eller välja att stänga av alla lampor i hela huset på en gång.

Vill du helt enkelt slippa bry dig om att manuellt stänga av och på lampor fixar Plejd det också, med hjälp av astrour kan din hembelysning automatiskt styras efter när mörkret faller på kvällen eller när solen går upp på morgonen, utan att du behöver bry dig det minsta.

Mycket mer än en vanlig dimmer

Den smarta dimmern från Plejd har många funktioner som gör att den sticker ut från mängden av vanliga traditionella dimrar. En riktigt vass egenskap som Plejd har är att den är marknadens mest exakta och flexibla dimmer när det kommer till LED-belysning, samtidigt fungerar den utmärkt när det kommer till äldre drivdon som genom åren inte haft de bästa egenskaperna när det kommer till dimning. Den klarar även av framkant och bakkant, samtidigt som det finns möjligthet till exakt styrning och justering av dimmerkurvan.

De många fördelarna

För att sammanfatta finns det väldigt många fördelar med Plejd.

  • Styr via bluetooth i mobiltelefonen
  • Släck all belysning i huset på ett knapptryck, eller bara vardagsrummet
  • Inbyggt ur som möjliggör automatisk tänding och släckning vid t.ex. soluppgång
  • Möjlighet att ställa in hastighet på dimningen
  • Skapa egna ”scenarion” i appen
  • Automatisk trådlös synkning med övriga Plejd-dimrar

Är du intresserad av Plejd? Allt arbete med appraten behöver utföras av en elinstallatör med de rätta behörigheterna. Hör av dig till oss så kan vi berätta mer eller lämna en offert på vad det skulle kosta att installera dessa fantastiska dimrar i just din bostad!

Eltjänst söker en elektriker i BollnäsVi ser gärna att du har:

  • Gymnasieutbildning inom el
  • B-körkort
  • Tidigare erfarenhet av elinstallationsarbete

För att trivas i rollen behöver du vara serviceinriktad, noggrann och ansvarstagande. Våra arbetsområden är Bollnäs, Alfta & Edsbyn.

Skicka in din ansökan till eltjanst.joakim@telia.com eller ring
0278-240 90 för mer information. Varmt välkommen med din ansökan!